Belgische bedrijven sluizen 221 miljard euro naar belastingparadijzen

Terwijl wij ons krom werken voor een habbekrats, lazen we van de week dat Belgische bedrijven in totaal voor 221 miljard euro naar buitenlandse belastingparadijzen hebben gesluisd, ergens moeten we toch iets verkeerd doen bij Whatmatters…

pexels-photo-149542

Uit cijfers van de federale overheidsdienst Financiën blijkt dat in 2016, 853 Belgische bedrijven deze niet onaardige som aan de Belgische belastingen hebben onttrokken. Dit stond te lezen in Le Soir, wat niet altijd de meest objectieve krant is, maar die we in dit geval best op hun woord willen geloven.

Belgische bedrijven zijn trouwens verplicht om transacties boven de 100.000 euro aan de Belgische staat te melden. Aan onze kant blijft het nog wel een tijdje stil, op ons moet de staat alvast niet rekenen. De locaties op de lijst? De Britse Maagdeneilanden, de Kaaimaneilanden (waar Jens ooit wel is geweest, verdacht!), Bermuda en Monaco. Vreemd dat er van Panama geen spoor meer is…

Welke bedrijven er op de lijst staan, dat wist te krant niet te melden, maar bij ons mogen ze altijd komen speuren. Buiten 25 flessen gin kunnen ze weinig meenemen!

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Gastblogger Mister C. jaagt op spoken!

Afgelopen week brachten we het verhaal achter Mister C., een man met ballen die ...

Open​ ​brief​ ​aan​ ​de​ ​Fem-Nazi’s, oftewel de man-hatende-open-brief-schrijfsters wereldwijd

Beste man-hatende-open-brief-schrijfsters wereldwijd. Laat me starten met te zeggen dat ik van jullie hou, ...

Opinie: Ik​ ​ben​ ​een​ ​vent,​ ​geen​ ​seksist!

Draai ik vandaag mijn laptop in gang, teneinde mijn dosis maandagmorgense-porno binnen te halen ...

Hosting door Fraai