Vergeet de pizzeria, ga voor de LASAGNERIE: LIVELLI

Je kan geen hoek omslagen of je loopt wel een pizzeria binnen, die er vaak allemaal hetzelfde uitzien en zelfs smaken. Af en toe slaagt er nog wel een ondernemer in, om een nieuwe wind te doen waaien, maar vaak komt het niet voor. Waarom dan geen totaal nieuw concept lanceren dachten de rekels achter LIVELLI: een Lasagnerie. No shit Sherlock, daar hadden we nog niet eerder van gehoord!

20024061_128202064449199_777630746214964045_o

Laagjes staan centraal

Zaakvoerder Stijn Leys bedacht het concept in de zomer van 2016, nadat hij in 2015 op zoek ging naar een horecaconcept waarin culinaire meerwaarde, prijs/kwaliteit en ambacht centraal stonden. Eén telefoongesprek bracht Stijn op het idee van een lasagnerie en de trein was vertrokken, zo simpel kan het soms zijn.

Livelli – Italiaans voor laagjes  zag het levenslicht. Wat je er mag verwachten? Serieus, lees de intro! Wat we wel willen meegeven is dat handmade hier centraal staat en dat gaat zelfs verder dan de gerechten. Ook het meubilair, de muren en de deuren werden door de eigenaar zelf onder handen genomen. Een ziel moet ergens van komen, nietwaar?

19223014_115765769026162_4574785921863606500_o

In het restaurant – overigens pal naast het fotomuseum in Antwerpen –  zelf vind je een beperkte, maar kraakverse kaart. Laagjes – de slogan van het restaurant is niet voor niet Layers of Happiness – staan centraal. Wat logisch is bij lasagne, maar al veel minder bij desserts en dipsausjes. De kaart telt 4 lasagne’s, met side-dishes. Een Italiaans wijntje erbij en wat heeft een mens meer nodig?

20017844_128201811115891_2364118712270122134_o

De zaak smeet de deuren open op 26 juli, dus je bent echt wel één van eerste als je dit adresje snel gaat ontdekken. Wie weet scoor je wel een limoncello van het huis, als je ze even meegeeft dat je over het bestaan op Whatmatters hebt gelezen. We gunnen het je alvast van harte!

Meer info en reserveren kan via de site!

 

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Sponser

Dit vind je misschien ook leuk

Brugge boven deze zomer

Vorig jaar verscheen deze zomerse bar voor het eerst als pop-up ter ere van ...

Helemaal door het dak in Floor 17

Dat we geregeld wel eens een kijkje gaan nemen bij onze noorderburen weten trouwe ...

Vernieuwende Italiaanse comfortfood: Guzzi's

Italiaanse restaurants zijn er natuurlijk al in overvloed, dus hoe spring je daar nog ...