Als de schoonbroer zegt dat ik ergens moet gaan eten, dan doe ik dat. Zo een volgzame jongen ben ik dan wel. Bovendien kent hij er wel iets van, dus sprak ik afgelopen woensdag af in AZUMA in Antwerpen. Dit, eerder klein Aziatisch restaurant, niet ver van het Museum van Schone Kunsten op het Antwerpse Zuid, krijgt sowieso overal blijkbaar al redelijke goeie kritieken, dus hoog tijd om de sfeer eens te gaan opsnuiven en proeven.

Aardig vol

De milde avond zorgde ervoor dat het kleine terras – allemaal netjes op een rijtje met weinig ruimte tussen – al aardig vol zat. Aangezien ik met mijn compagnon best wel wat zaken te bespreken had, kozen we dan ook voor een plaatsje binnen. De zaak zou trouwens die avond ook binnen nog aardig vollopen, zeker niet slecht op een doorsnee woensdagavond. Blijkbaar wordt het restaurant door heel wat buurtbewoners geapprecieerd.

azuma

Lekker, maar lange wachttijd

Het eerste wat opviel? De lange wachttijd voordat we een glaasje wijn konden bestellen. En als ik nu van één ding door het lint ga… Nee, dat door het lint gaan viel wel mee, maar het duurde echt wel lang voor de bestelling werd opgenomen. Met de nummertjes bestellen bleek de boodschap, nochtans ook iets wat ik niet snel zal doen. Mijn overbuur koos voor een schotel met rijst en kip, terwijl ik zelf voor een sushi mix ging. Beide namen we dim sum om de maag al wat te vullen.

Een uurtje laten klaarde de hemel op en hadden de beide heren die de zaak bestieren onze tafel en hun draai gevonden. Een stevige wachttijd en om bijkomende wijn was het smeken, maar we hadden best wel wat te bespreken, dus een drama was het niet. Over het eten kan ik dan weer kort zijn. Niks op aan te merken, maar an sich ook niets bijzonders. De dim sum waren uitstekend, doch ik had ook die graag met stokjes gegeten en niet met een vork. Op de kraakverse sushi was helemaal niets aan te merken. De witte wijn was er eentje van dertien een dozijn, maar dat is een bedje waar wel meer Aziatische restaurants in ziek zijn.

pic04

Om terug te komen

Hebben we hier lekker gegeten? Ongetwijfeld! Was het een culinair festijn? Nee, dat nu ook weer niet, daarvoor is de overigens zeer ruime kaart, iets te simpel. De bediening was vast en zeker vriendelijk, maar kon een heel stuk vlotter. Al bij al eet je hier lekker en dat voor betrekkelijk weinig geld. Ideaal dus voor een avond in de week. Op de kaart vind je een waaier aan gerechten en komen de verschillende Aziatische keukens aan bod. Ik wil hier zeker de wat meer gewaagde gerechten eens gaan proberen en dan moet de schoonbroer me zelf maar wat wegwijs maken.

pic02a

Duikelen we hier dus nog weleens binnen? Uiteraard, maar dan wel als we geen haast hebben. De iets langere wachttijd kan natuurlijk altijd een momentopname zijn. Als we volgende keer onze wijn wat sneller hebben zijn we hier de gelukkigste mensen op aarde.

TIPS?

Nieuwe of al wat oudere adresjes die de moeite van het ontdekken waard zijn of die je wil besproken zien? Laat het ons weten via info@dev.whatmatters.be, Facebook of via de website chat. We moeten wekelijks toch minimaal 14 keer warm eten en ontdekken ze met alle plezier!

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

7 superexclusieve nightclubs die je gezien moet hebben

De tijd dat we onze vaste tafel hadden, de rode loper werd uitgerold als ...

2 nieuwe hotspots in Antwerpen: Lazy Jack / Black & Yellow

Het verband tussen hotspots en paddestoelen? Ze schieten beide razendsnel uit de grond. Ok, ...

Hosting door Fraai