Een pure brok power: JAGUAR XJ575

Waar je enkele jaren geleden enkel oude krijgers met een Jaguar zag rond tuffen, is dat nu wel anders. Het automerk moderniseerde de modellen, ging mee met zijn tijd en weet nu ook ons te overtuigen. Dan moet je wel wat in huis hebben!

jaguar-xj575-11

De XJ ging al een tijdje mee en Jaguar pakt dan ook uit met een update: De 575 pk sterke Jaguar XJ575.

Stijlvolle power

Met een 5 liter supercharged V8 motor, haalt hij de 100 km/uur in 4,4 seconden en bolt hij ruim 300 km/uur. Dit nieuwe model zal verkrijgbaar zijn in 2 kleuren: Velocity blue of Satin Corris Grey. Naast het paradepaardje zijn er ook 2 modellen met lichtere motors verkrijgbaar, als je geen topprestaties hoeft te leveren. Beide modellen krijgen een 8-trapsautomaat.

jaguar-xj575-1

Een groter scherm voor infotainment en heel wat bijkomende assistenten maken de update compleet. Minimale kostprijs van dit pareltje? Een goede 204.000 euro, niet voor iedereen dus. Wie weet zit er voor ons wel een testritje in, maar meer ook niet.

141382-jaguar-xjr575-18my-1006-glhd jaguar-xjr575-05

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Offroad met Ducati 1199 Panigale S

Als je op zoek bent naar een offroad racemonster dank je niet zo snel ...

Het nieuwe vlaggenschip van Audi: De A8

BMW, VW, Mercedes-Benz en Audi, eigenlijk heb ik ze de afgelopen jaren allemaal al ...

Red Bull & Aston Martin presenteren de Valkyrie

Al in juli 2016 kwamen Aston Martin en F1 Team Red Bull op de ...