Jaguar zet wereldrecord neer met waanzinnige 'Bond'-stunt

Hoe zet je een nieuw model in de kijker? Bij Jaguar denken ze ineens aan het halen van een Guinness Wereldrecord. Ze wilden dan ook met de nieuwe E-Pace, de eerste productiewagen zijn die met een riskant manoeuvre een ‘corkscrew’ onderneemt, geïnspireerd op de fenomenale actie die James Bond (Roger Moore) deed in de klassieker ‘The Man with the Golden Gun’.

Een auto 270° laten draaien in de lucht over een afstand van dik 15 meter terug op zijn bandjes terecht te komen. Dat was het doel van stuntrijder Terry Grant. De man, die zelf al een aantal records op zijn naam had staan, wilde maar al te graag meewerken. Het was namelijk zelf een kinderdroom dit ooit te realiseren.

4
Verschillende tests gingen grondig fout en verschillende nieuwe E-Pace’s waren ineens klaar voor de schroothoop. Tot afgelopen week…kijk maar mee!

 

Foto’s: Jaguar

Tags:

Dit vind je misschien ook leuk

Biski…oftewel jetskiën met een bike

Ok, we zijn midden dertigers en als je onze levensstijl wat volgt, zal het ...

Groene jongen: Porsche Panamera S E-Hybrid

Net als Whatmatters volgt Porsche de mode en jagen ze trends na. Maar hoe ...

De Mercedes-AMG GT C Coupé 'Edition 50'

Nu zijn er wel meer fijne wagens, maar met een Mercedes-AMG kan je ons ...

Hosting door Fraai