Jaguar zet wereldrecord neer met waanzinnige 'Bond'-stunt

Hoe zet je een nieuw model in de kijker? Bij Jaguar denken ze ineens aan het halen van een Guinness Wereldrecord. Ze wilden dan ook met de nieuwe E-Pace, de eerste productiewagen zijn die met een riskant manoeuvre een ‘corkscrew’ onderneemt, geïnspireerd op de fenomenale actie die James Bond (Roger Moore) deed in de klassieker ‘The Man with the Golden Gun’.

Een auto 270° laten draaien in de lucht over een afstand van dik 15 meter terug op zijn bandjes terecht te komen. Dat was het doel van stuntrijder Terry Grant. De man, die zelf al een aantal records op zijn naam had staan, wilde maar al te graag meewerken. Het was namelijk zelf een kinderdroom dit ooit te realiseren.

4
Verschillende tests gingen grondig fout en verschillende nieuwe E-Pace’s waren ineens klaar voor de schroothoop. Tot afgelopen week…kijk maar mee!

 

Foto’s: Jaguar

Tags:

Dit vind je misschien ook leuk

Range Rover Reborn…10 exclusieve peperdure vintage modellen!

Nadat ze bij Land Rover in hun ‘Reborn Program’ 25 stoere Defenders van de ...

Porsche komt met een break…de Panamera Sport Turismo

Altijd al een Porsche gewild voor gans het gezin en ben je geen fan ...

Helmen voor Helden

Er was een tijd, toen we nog iets jongere goden waren, dat ondergetekende redacteur ...