Waren we maar familie van Erika Van Tielen!

Wat ze ook allemaal over roodharigen mogen beweren, het raakt onze koude kleren niet. Wij zijn sowieso fan. Lang voor Clara Cleymans op het toneel verscheen hadden we al een zwak voor de ravissante redhead Erika Van Tielen. De laatste jaren mag haar zus dan wat meer op het voorplan zijn getreden, we waren zo blij als een kermisvogel toen ze haar opwachting maakte in Familie. Nochtans, we zijn fervente Thuis kijkers…

Eerder was Erika aan de slag bij Studio Brussel, Q Music en zagen we haar verschijnen in onder meer Vlaanderen Vakantieland, Frits & Freddy en Sterren op de dansvloer. Maar wat ze nog uitvreet tegenwoordig naast Familie lees je in het onderstaande interview, afgenomen met een bewonderende blik in de ogen!

Erika, we moeten wat bekennen, het was als Thuis fan een shock te moeten horen dat je een rol zou krijgen in Familie, gelukkig is dat al wat gepasseerd …

Klopt, ik ben tegenwoordig regelmatig te zien in Familie. Ik speel de rol van Amélie.

Dat zullen we dus jammer genoeg niet zien… Hoe zijn ze eigenlijk bij jou terecht gekomen?

Geen idee, het werd me op een bepaald moment gevraagd, terwijl ik er niet echt op zoek naar was. Ik doe voornamelijk presentatiewerk, waar ik eigenlijk voldoende werk mee heb. Maar toen belde de creative producer van Familie dat ze op zoek waren naar iemand om het personage Amélie vorm te geven en dat ze aan mij dachten… Ik ben daar dan gaan praten en een test gaan doen en het viel reuze mee.

Want je was volgens ons – en ja, wij volgen je – toch wel wat van het scherm verdwenen?

Niet helemaal eigenlijk, ik werk nog voor de regionale zender RTV, maar als je niet in de regio Mechelen/Kempen woont mis je dat natuurlijk. Daarnaast doe ik voornamelijk inleeswerk en bedrijfspresentaties.

She’s back! #amelie #vtmfamilie

Een bericht gedeeld door Erika Van Tielen (@erikavantielen) op

Jens woont ondertussen in De Kempen maar hij zal het stiekem voor zich gehouden hebben! Zorgt je aanwezigheid in Familie er nu voor dat er terug meer aanvragen voor televisiewerk jouw richting uit komen?

Ik merk wel dat het qua pers meer aandacht genereert. Wat leuk is want ik heb nu terug wat meer te vertellen Momenteel is mijn agenda al goed gevuld, maar als er interessante voorstellen komen, bekijk ik die zeker. Dat heb ik in het verleden ook altijd gedaan, maar het moet wel bij me passen en kloppen. Tegenwoordig ben ik nogal goed geworden in het gewoon blij zijn met wat ik al heb en ik koester op dat vlak geen al te hoge verwachtingen meer.

In een recent verleden heb je ook een boek voor aanstaande moeders op de markt gebracht, zit daar nog een vervolg in?

Ooit, zit daar nog wel een vervolg in, maar dat is een heel intensief proces waar je tijd voor moet scheppen. Momenteel heb ik niet zoveel zin om me daar op toe te leggen, maar mijn blog blijft wel een continu proces. Dat is echter veel meer vrijblijvend.

Juist ja, je blogt ook! Dat doe je zelfs heel consequent merken we!


Ja, anders moet je dat niet doen, dat ben je aan je lezers verplicht. Het blijft een hobby, maar ik wil het wel zo goed mogelijk doen.

12115736_10153590731536335_5887637918848344951_n


Jens, misschien moeten wij al die uren die we in onze site steken ook maar als een hobby beschouwen! Soit, Erika, ga verder, waarom steek jij zoveel tijd in je blog?

Omdat ik graag schrijf. En omdat ik voel dat sommige posts echt iets voor mensen betekenen. Het is bovendie een kanaal om mezelf te profileren. Ik verkoop uiteindelijk mezelf. Ik leg er niet mijn ziel op tafel, maar mensen krijgen zo wel een goed beeld van me. Vroeger was je afhankelijk van de ‘boekskes’ en werd het beeld voor jou gevormd, nu heb je dat allemaal zelf veel beter in de hand!

Alright, let’s do this! 👊🏻🙏🏻 #monday #postholidayblues #yogalove

Een bericht gedeeld door Erika Van Tielen (@erikavantielen) op

Een stukje personal branding dus, mooi! Erika, eerlijk, kleur je dat beeld dan stiekem een beetje bij of is alles echt?

Ik vind het enorm belangrijk dat ik daar heel eerlijk op ben. Zo schrijf ik heel open over moederschap. Mensen hebben het echt wel snel door als iets fake of bijgekleurd is. Uiteraard zorg ik voor mooie foto’s en verhalen, maar net zo goed vertel ik het als het wat minder gaat, zonder daarin te overdrijven natuurlijk. Ik ben me er van bewust dat ik mensen raak met mijn blog en daar doe ik het ook wel een stuk voor. Ik moet dit helemaal niet doen, dus als ik iets breng sta ik er ook 100% achter.

Je bent er ook al een tijdje mee bezig?

Ik was zeker niet bij de eerste, ik ben er 2,5 jaar mee bezig . Ondertussen is het allemaal wel wat commerciëler geworden. Ik ben daar ook zeker niet vies van, maar het moet wel kloppen.

In een rustigere periode ben ik er aan begonnen en ondertussen ordent het ook een beetje mijn leven. Het is een stukje een dagboek van mijn leven.

Looking back on a day full of meetings & preppings. And a lovely run in the sun. #ellemillashop #femmefatale

Een bericht gedeeld door Erika Van Tielen (@erikavantielen) op

En ga je dan ook nog geregeld terug in de tijd?

Sporadisch doe ik dat wel eens. Het is fijn om een evolutie te zien in wat ik schrijf en het te verbeteren. Ik ben alleszins blij dat ik het voor mezelf heb en dat ik er een aantal anderen mee heb geïnspireerd, getroost of gerustgesteld. Al zullen zich ook soms wel ergeren aan wat ik schrijf.

Je doelpubliek zijn vrouwen, bij ons zijn dat mannen. Nu wil het toeval dat ik met een zwangere vrouw thuis zit. Heb je misschien wat tips als specialist?

Gewoon heel lief zijn en alles doen wat ze vraagt! (lacht) Je moet als man er eigenlijk gewoon zijn, veel meer kan je niet bijdragen.

Niets anders dan anders dus! Gemakkeijk! Erika, bedankt voor je tijd en we wensen je alvast nog heel veel succes. En we blijven je volgen, al zal het wat later zijn als de rest. Eerst Thuis kijken en dan de opname van Familie!

Wil je zelf een kijkje in het leven van Erika? Neem dan zeker een kijkje op haar website! Uiteraard kan je haar ook volgen op Instagram. Heb je ook een zwangere vrouw in huis of plannen in die richting. Erika’s boek ‘Happy, mama!’ is een must read!

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Ravissante vlogster Famke Louise schittert in stomende shoot!

Kennen jullie deze knappe vlogster al? Voor zij die deze knapperd nog niet moesten ...

Superknapperd Marisa verhit Hong Kong (Foto’s: NSFW)

Wat een coole chick! Hoewel cool? Maak er maar gewoon knalheet van. Marisa Papen, ...

Hosting door Fraai