5 DAKTERRASSEN OM VAN TE SNOEPEN

Nu de temperaturen weer oplopen, de shorts en rokjes uit de kast mogen en de zonnebank wordt verruild voor natuurlijk licht, is het tijd om het dak te kruipen. Aangezien we bij Whatmatters niet echt klussers, nog dakdekkers zijn, drinken we daar iets en nuttigen we een hapje. Het klussen laten we met plezier aan anderen over.

Wij geven jullie alvast 5 te ontdekken adresjes mee, waar je heerlijk vanuit de hoogte kan doen. Uiteraard zullen er zich deze zomer nog wel nieuwe initiatieven ontplooien of oppoppen, maar mis deze alvast niet. Met de groeten van Whatmatters.

GASTON (1 juli –  31augustus)
Hurstweg 8  – 9000 Gent – www.gaston-gent.be – Maandag en zondag gesloten

Wat is Gaston zonder Leo? Een verdomd fijn dakterras, waar het ook nog eens culinair genieten is. In onze op één na favoriete stad Gent dan nog wel. Lunchen, dineren of drinken met zicht op de skyline van Gent, hier moet je zijn. Elke zomer zijn er nieuwe verrassingen, al blijven de petanquebanen een zekerheid, net als de geweldige cocktails en het zicht. Overigens ook af te huren voor prive-feesten, als je het eens breed wil laten hagen.

Gaston 3 Gaston 2 Gaston 4

3SIXTY ROOFTOP BAR (hele jaar door)
Elizabetlaan 2 – 8300 Knokke – www.3-sixty.be
– Alle dagen open vanaf 12u

Knokke, voelt als thuiskomen. Op de 4de verdieping van het Memlinc hotel al helemaal. Met een uitzicht van het zwin tot Zeebrugge is dit een heerlijk terras om weg te dromen tussen de beau monde. Genieten van fingerfood en snack, leuteren en champagne sippen, op een verloren zomerdag moet het niet veel meer zijn.

sixty 1 Sixty3 Sixty4

 

 

 

 

 

 

LOUNGE BY DIVANI  (3juli – 30 september)
Vlaamse Kaai 35 – 2000 Antwerpen – www.thelounge-by-divani.be – Alle dagen open vanaf 16u

Op eenzame hoogte in Antwerpen, hier moet je zijn! Op het dakterras van de gerenommeerde interieurzaak word je verwend met food van de De Kleine Zavel 2.0, heb je zicht op de Antwerpse kaaien en geniet je van een heerlijk lounge gevoel. Vanaf 16u is iedereen welkom en cocktails zijn er voor 9,5 euro, geen geld. Als je ook weet dat er feestjes worden gegeven, chille muziek is en een fijn publiek, dan heb je helemaal geen reden om in je tuin te kruipen.

Divani divani 3 divani 2

 

 

 

 

 

 

SKYBAR58  (3 juni – 30 september)
Rue de l’Evêque 1 – Brussel – Facebook – Elke vrijdag en zaterdag

Brussel onze hoofdstad kan wel wat steun gebruiken. En als je er dan ook nog in stijl een dakterras opkan, is dat mooi meegenomen. De beste rooftop bar van Brussel waar het heerlijk van cocktails genieten is! Bovenop Parking58 geniet je van een fabuleus uitzicht en de typisch Brusselse sfeer. De vorige jaren stond dit stekje nog als Les Jardins suspendus bekend maar nu is er een nieuw concept voorzien.

Rooftop 58 11958315_997393583625959_7457516379602418422_o

 

 

 

 

 

SKYBAR – Antwerpen (1juli – 31 augustus)
Lange Kievitstraat 125 – 2018 Antwerpen – www.skybarantwerp.be – Alle dagen open vanaf 16u

Een klassieker ondertussen, de Skybar in Antwerpen. Op het dak van het Lindner Hotel heb je een fantastisch zicht op de stad, degusteer je hapjes in alle comfort en geniet je van de beste cocktails. Ondertussen is dit concept aan zijn 5de verjaardag toe en je vindt er een fijne mix aan locals, zakenmensen en hotelgasten.

skybar antwerp 2 antwerp 3 Skybar antwqerp

 

 

 

Enjoy the summer!

 

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Gin liefhebbers opgelet! Hier is het Gin Festival!

Fan van de jeneverbes? Noteer dan maar al met stip 18 en 19 mei ...

4 Belgische café's die bij de beste ter wereld horen!

Waar tot voor enkele jaren de bar niet fancy genoeg kon zijn, zijn we ...

Met de elektrische fiets de stad door

Meer en meer neem ik de fiets, de enige optie als je in Antwerpen ...

Hosting door Fraai